دوشنبه ۰۷ آبان ۰۳

چه نوع سنگ تراورتنی برای صادرات به عراق مناسب است؟

۹ بازديد
کشور ایران یکی از غنی‌ترین کشورهای جهان است که دارای معادن بسیاری می‌باشد و از نظر داشتن سنگ‌های ساختمانی بسیار غنی است. کشور ما با دارا بودن معادن سنگ زیاد و استخراج و فرآوری با کیفیت سنگ‌های ساختمانی، به قطب اصلی در صادرات سنگ تبدیل شده است. به دلیل فراوانی و ایجاد تنوع رنگی بسیار زیاد در سنگ ها، ایران یکی از مرکز های صادرات سنگ در سطح جهانی است و با وجود مشکلات سیاسی و اقتصادی موجود، هنوز هم در عرصه ی صادرات سنگ به سایر سرزمین ها فعال است. یکی از کشورهای فعال و خواهان سنگ‌های ساختمانی ایران، ‌کشور عراق است. کشور عراق با داشتن معماران ماهر و فعال، ساختمان‌های لوکس و باشکوه بسیاری دارد و در همین راستا از سنگ‌های ساختمانی باکیفیت و مدرنی استفاده می‌کند. سنگ تراورتن یکی از محبوب‌ترین سنگ‌های ساختمانی است که صادرات بالایی دارد و حجم عمده‌ای از این سنگ به عراق صادر می‌گردد. در این نوشتار می‌خواهیم ضمن بررسی سنگ تراورتن، به بررسی این مطلب بپردازیم که کدام سنگ تراورتن صادرات بالایی به عراق دارد؟
معرفی سنگ تراورتن


سنگ تراورتن نوعی سنگ ساختمانی است که در دسته سنگ‌های آهکی متخلخل قرار می‌گیرد. این سنگ‌ها در حقیقت از رسوبات چشمه‌های آب گرم به جا مانده‌اند و حفره‌های روی سنگ‌ها نیز ناشی از گازهای محبوس در همین آب‌های گرم هستند. سنگ تراورتن با داشتن طیف وسیعی از رنگ‌ها از روشن تا تیره و رنگ‌های متنوع و بسیار گرم و شاد و انواع و اقسام نقش‌ها دارای خاصیتی بی نظیر در بین سنگ ‌هاست از جمله خواص بی نظیر این سنگ می توان به لایه لایه بودن آشاره کرد این سنگ به جهت لایه لایه بودن در دو جهت قابل برش است. حالت بی موج این سنگ محکم‌ تر و محل بین صفحه‌ها در سنگ موجدار که همان خطوط روی سنگ است محل ضعف سنگ تراورتن است و دیده شده که تراورتن معمولا از همین خطوط می‌شکند.تراورتن می‌تواند با همین خاصیت خود را از دیگر سنگ‌ها متفاوت نماید خاصیت و حسن دیگر تراورتن استعداد خاص این سنگ در پذیرش انواع فرآوری‌های بر روی سطح خود است. همچنین سطح این سنگ می‌تواند با روش‌های مختلفی پر شود که هر کدام خواص خود را دارد مثلا می‌تواند با بتونه، رزین اپوکسی و سیمان پر شود که هر کدام از این‌ها به رنگ‌های متنوعی در می‌ آیند و بعضی از آن‌ها می توانند بی رنگ و یا مثل شیشه باشند. این سنگ کاربرد گسترده‌ای در ساخت نمای ساختمان‌ها دارد.

مزایا و معایب سنگ تراورتن
در ادامه به برخی از مزایا و معایب سنگ تراورتن اشاره می‌کنیم:
مزایا
• عایق در برابر صوت و سرما و گرما، به دلیل دارا بودن حفره‌های متعددی در درون خود
• قابل برش زدن به در دو نوع موج دار و بی موجپ
• سبب کاهش بار وارده به ساختمان به دلیل وزن کمتری نسبت به سایر سنگ‌های ساختمانی
• قابل فرآوری رویه آن را با موادی همچون رزین، ماستیک، سیمان، بتونه و … (سنگ‌های فرآوری شده با استفاده از رزین مقاومت بسیار بالایی دارند.)
• برش دهی راحت با استفاده از ابزارهای مخصوص در اندازه‌های مختلف
• امکان استفاده به صورت براق، مات و چکش خورده
• دارای تخلخل پایین، که در هنگام نفوذ آب به درون بافت این سنگ، مانع از شکستن این محصول می‌شود.
• قابل استفاده در نماهای بیرونی و داخلی ساختمان به دلیل زیبایی‌های خاص و منحصر به فرد
• گزینه خوبی برای استفاده به عنوان کفپوش ساختمان‌ها بخاطر عدم لیزی این سنگ به دلیل وجود بافت بر روی سنگ‌های تراورتن
• مناسب مکان‌هایی مانند استخر به دلیل ویژگی عدم جذب گرما
• امکان شکل‌دهی به اشکال مختلف، به دلیل ساب پذیری سنگ‌های تراورتن
• استحکام بسیار بالا و عمری طولانی
• عدم نیاز به به استفاده از انواع ملات و قابل استفاده به شکل خشک
• قیمت مناسب در مقایسه با مقاومت بالا و زیبایی‌های خاص و منحصر به فرد
• عدم جذب راحت لکه‌ها و کثیفی‌ها و تمیزی ساده در صورت کثیفی
• دارا بودن حفره های ریز که باعث افزایش چسبندگی این محصول می‌شود.
• مقاوم در برابر نور آفتاب به دلیل دارا بودن یک لایه محافظ یو وی
• رنگ کاملا ثابت و عدم تغییر رنگ به مرور زمان
• نصبی راحت و سریع
معایب:
• یکنواخت نبودن طرح و رنگ این سنگ‌ها
• عدم مقاومت بسیار بالا در برابر سرما و و در صورت کاهش دما و خیس بودن این سنگ‌ها، امکان خرد شدن آن وجود دارد به همین دلیل در صورت نگهداری این محصول باید روی آن را بپوشانید.
• درصورتیکه به خوبی فرآوری نشوند و یا از مواد بی‌کیفیت برای فرآوری کردن آن‌ها استفاده شود، قدرت جذب آب آن افزایش می‌یابد از این رو رزین‌های به کار رفته در فرآوری این محصول اهمیت زیادی دارد.
• سنگ‌های تراورتن در هنگام استفاده در کفپوش‌ها هزینه اولیه بالاتری در مقایسه با سایر سنگ‌ها دارد.

چه نوع سنگی تراورتنی برای صادرات به عراق مناسب است؟

بسیاری از شهرهای ایران دارای معادن بسیار و متنوعی هستند و روزانه مقدار بالایی از این سنگ پرطرفدار را استخراج و به کشورهای همسایه صادر می‌کنند. کشور عراق به لحاظ جغرافیایی رابطه نزدیکی با کشور ایران دارد و یکی از پررنگ‌ترین خریداران سنگ‌های ساختمانی ایران به شمار می‌آید. سنگ تراورتن یکی از بارزترین سنگ‌های صادراتی به عراق است و به صورت خام و برش نخورده و در ابعاد تایل و اسلب به عراق فرستاده می‌شود. علت اصلی خواهان بالای سنگ تراورتن در کشور عراق به ویژگی‌های اصیل و کاربردی سنگ تراورتن باز می‌گردد، این سنگ در برابر انواع شرایط آب‌وهوایی و سرمای شدید مقاوم و رنگ و شکل ظاهری خود را به خوبی حفظ می‌نماید؛ به همین دلیل برای اکثر کشورها با تموع آب و هوایی مختلف مناسب و کاربردی می‌باشد. یکی از پرطرفدارترین سنگ‌های تراورتن، سنگ تراورتن سفید است که خواهان بسیاری در کشور عراق دارد و صادرات بسیاری را نصیب خود کرده است. علاوه بر آن سنگ تراورتن شکلاتی و سیلور هم جز باکیفیت‌ترین و زیباترین سنگ‌های تراورتن ایران هستند که معماران عراقی، علاقه بسیاری به آن دارند.

سخن پایانی
در نهایت سنگ تراورتن جز یکی از پرمصرف‌ترین سنگ‌های ساختمانی بازار است که صادرات بالایی را نصیب خود کرده است. معماران عراقی علاقه وافری به سنگ دارند، به همین دلیل سنگ تراورتن به طور منظم به عراق صادر می‌گردد. تراورتن سفید، شکلاتی و سیلور از بارزترین تراورتن‌های صادراتی به عراق هستند.

تفاوت سنگ بازالت و گرانیت

۸ بازديد
سنگ‌های طبیعی از پرکاربرد‌ترین متریال‌ها در صنعت ساختمان‌سازی هستند. این سنگ‌ها با داشتن ویژگی‌های گوناگون و کاربردی همواره مورد توجه بسیاری از معماران واقع شده و در ساخت نما و طراحی دکوراسیون ساختمان‌ها، کاربرد گسترده‌ای دارند. سنگ گرانیت یکی از زیباترین سنگ‌های ساختمانی است که از زیبایی ظاهری بالایی برخوردار می‌باشد و مرغوبیت آن زبانزد افراد فعال در ساختمان‌سازی است. این سنگ طبیعی دارای انواع مختلفی است و از سورت بندی متنوعی برخوردار می‌باشد. در این بین سنگ بازالت نیز به عنوان یکی از سنگ‌های کاربردی شناخته می‌شود و با داشتن ماهیت آذرین همواره با سنگ گرانیت در حال مبارزه و مقایسه است. برای انتخاب بهترین سنگ لازم است به بررسی ویژگی و ماهیت هر یک از این سنگ‌ها بپردازیم تا با چشم‌ انداز بهتری بتوانیم تفاوت‌های میان این دو سنگ را بیان و بهترین را انتخاب نماییم. اگر شما هم می‌خواهید در بررسی این امر مهم همراه ما باشید این مطلب طلایی را، از دست ندهید.

معرفی سنگ گرانیت

سنگ گرانیت یکی از باشکوه‌ترین سنگ‌های ساختمانی می‌باشد. ماهیت این سنگ آذرین است و در لایه‌های عمیق زمین و در فشار و گرمای بالا تولید شده است. سنگ آذرین به دلیل دانه درشت بودن به سنگ خارا نیز مشهور است و معادن آن در بسیاری از شهرهای ایران گسترده اند. به طورکلی سنگ گرانیت از کریستال کوارتز تشکیل شده است و به همین دلیل نوع دانه درشت آن از فراوانی بیشتری برخوردار است. به دلیل نوع تشکیل و ماگمایی بودن، دانه‌های متبلور به آسانی در این سنگ قابل مشاهده می‌باشند. این سنگ به طور طبیعی در کوه‌ها و یا آتش‌فشان‌های نیمه فعال وجود دارد. سنگ گرانیت از مواد معدنی بسیاری تشکیل شده است و علت تنوع طرح و رنگ آن وجود کانی‌های فلدسپات، کواترز، آمفیبول و میکا می‌باشد. سنگ گرانیت شکل ظاهری بسیار زیبایی را دارا می‌باشد و مدل‌های متنوع آن شامل سطح شفاف، سفید و یا سبزجنگلی است. وجود رگه‌های طلایی و صدفی موجود در این سنگ شکوه و جلوه سنگ گرانیت را دوچندان می‌کند و علت اصلی رنگ‌های متنوع این سنگ وجود کانی‌های معرفی شده در چند پاراگراف قبلی می‌باشد.

سنگ گرانیت چه ویژگی‌هایی دارد؟
سنگ گرانیت از ویژگی‌های بسیاری برخوردار است و به همین دلیل توجه بسیاری از معماران و افراد فعال در صنعت ساختمان سازی را معطوف خود می‌کند. در ادامه می‌خواهیم به بررسی مهم‌ترین ویژگی‌های سنگ گرانیت بپردازیم:
• سنگ گرانیت به دلیل آذرین بودن و نحوه تشکیل سخت و پرفشار، مقاومت بالایی در برابر در انواع ضربات دارد و در برابر حرارت نیز مقاوم می‌باشد و از ساییدگی جلوگیری می‌کند.
• این سنگ از جلاپذیری بالایی برخوردار است و با داشتن سطح صاف و صیقلی گزینه ایده‌آلی برای ساخت، ساختمان‌های لوکس و مدرن می‌باشد.
• از معایب این سنگ می‌توان به وزن بالای سنگ گرانیت اشاره نمود. سنگ گرانیت نسبت به سایر سنگ‌های ساختمانی از وزن بالاتری برخوردار می‌باشد و به همین دلیل بهتر است برای نمای ساختمان‌های مرتفع از این سنگ استفاده نکنید.
• سنگ گرانیت از سورت بندی زیبا و چشمگیری برخوردار است و انواعی از رنگ‌های ملایم و گرم را در مجموعه خود دارد.
• سنگ گرانیت درصد پایینی از گاز رادون را دارا می‌باشد و به همین دلیل ممکن است برای سلامتی افراد خطرساز باشد. البته با توجه به مقالات ارائه شده و نظر پزشکان مربوطه درصد این گاز در سنگ گرانیت بسیار کم است و میزان آن در حدی نیست که سرطان زا باشد.
• سنگ گرانیت از تخلخل بسیار کمی برخوردار می‌باشد و به همین دلیل در برابر لک‌پذیری مقاوم است و مراقبت از آن راحت و بی دردسر می‌باشد.
برای بررسی بهتر تفاوت‌های سنگ گرانیت و بازالت باید سنگ بازالت و ویژگی‌های آن را نیز مورد بررسی قرار دهیم.

معرفی سنگ بازالت



سنگ بازالت یکی از پرکاربرد‌ترین و فراوان‌ترین سنگ طبیعی موجود در کره زمین می‌باشد. این سنگ نوعی سنگ آذرین است و از مقاومت بالایی برخوردار می‌باشد. سنگ بازالت از رنگ‌های تیره‌ای تشکیل شده است و نوعی سنگ قلیایی به حساب می‌آید. نکته جالب توجه آن است که این سنگ علاوه بر کره زمین در سایر سیارات منظومه شمسی نیز یافت می‌شود. سنگ بازالت نیز مانند سایر سنگ‌ها شامل انواع گوناگونی می‌باشد و سنگ بازالت تولییتی و بازالت قلیایی جز محبوب‌ترین سنگ‌های بازالت هستند. این سنگ جز محکم‌ترین و بادوام‌ترین سنگ‌های ساختمانی بازار شناخته می‌شود و وزن نسبتا سبکی دارد.

سنگ بازالت چه ویژگی‌هایی دارد؟
• سنگ بازالت از مستحکم‌ترین سنگ‌های جهان است و مقاومت بالایی در برابر انواع ضربات و فشارها دارد.
• این سنگ دارای بافت متخلخلی می‌باشد و به همین دلیل وزن سبکی دارد و برای نمای ساختمان‌ها گزینه مناسبی می‌باشد.
• جالب است بدانید که از الیاف این سنگ می‌توان پشم سنگ تولید نمود.
• ماهیت این سنگ شباهت بسیاری به سنگ گرانیت دارد و گاها به عنوان گرانیت پفکی نیز شناخته می‌شود.
• این سنگ با داشتن ویژگی‌های فیزیکی فوق‌العاده از قیمت بسیار مناسبی نیز برخوردار است و به همین دلیل طرفداران بسیاری را در سطح جهانی نصیب خود کرده است.
• نکته قابل توجه درباره این سنگ، آن است که سنگ بازالت به دلیل مواد تشکیل دهنده مناسب با طبیعت سازگار است و به آن آسیبی نمی‌رساند.

تفاوت‌های سنگ گرانیت و سنگ بازالت
حال که با ویژگی‌های این دو سنگ زیبا و فوق‌العاده آشنا شدید، بهتر می‌توانیم در مورد تفاوت‌های آن دو بحث کنیم. در چند پاراگراف بعدی به بررسی تفاوت‌های سنگ بازالت و گرانیت می‌پردازیم:
• ماهیت اصلی سنگ گرانیت به صورت دانه درشت می‌باشد، در حالی که سنگ بازالت دانه ریز است.
• سنگ بازالت از چگالی کمتری نسبت به سنگ گرانیت برخوردار است و در عین حال وزن کمتری از سنگ گرانیت دارد.
• زمان تشکیل سنگ گرانیت بسیار طولانی‌تر از سنگ بازالت می‌باشد.
• سنگ گرانیت نسبت به سنگ بازالت چسبندگی کمتری به ملات دارد.
• قیمت سنگ بازالت نسبت به سنگ گرانیت کمتر و مقرون به صرفه‌تر می‌باشد.
• سنگ گرانیت از طرح و رنگ بیشتری نسبت به سنگ بازالت برخوردار است.
• سنگ بازالت از عایق صوتی و حرارتی قوی‌تری نسبت به سنگ گرانیت برخوردار می‌باشد.

کلام آخر
سنگ گرانیت و بازالت جز فراوان‌ترین سنگ‌های طبیعی کره زمین هستند که کاربرد گسترده‌ای در صنعت ساختمانی دارند. این دو سنگ از مقاومت بالایی برخوردارند و ویژگی‌های فیزیکی بسیاری را نیز دارا می‌باشد، اما تفاوت‌های جزئی و محسوسی نیز با یکدیگر دارند که در این مطلب به معرفی آن پرداختیم. امیدواریم توضیحات ذکر شده جالب و مفید واقع شده باشد.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

معایب سنگ چینی ازنا

۹ بازديد
سنگ چینی ازنا یکی از محبوب‌ترین و زیباترین سنگ‌های ساختمانی می‌باشد که کاربرد گسترده‌ای در پروژه‌های کوچک و با بودجه‌های اندک دارد. این سنگ از شکل ظاهری زیبا و منحصر به فردی برخوردار می‌باشد و با داشتن رنگ‌های ملایم و زیبا، جلوه و شکوه ملموسی را به فضای ساختمان‌ها می‌بخشد. سنگ چینی ازنا دارای سطح شفاف و براقی می‌باشد و با انعکاس نور گزینه ایده‌آلی برای ساخت کفپوش و سنگ‌نمای ساختمان‌های مسکونی و تجاری است. این سنگ باکیفیت و کاربردی علاوه بر ویژگی‌های مثبت و حیرت انگیز دارای نکات منفی محدودی، نیز می‌باشد و نیاز است پیش از انتخاب و خرید به این نکات نیز توجه فرمایید. در این مطلب می‌خواهیم ضمن معرفی سنگ چینی ازنا و ویژگی‌های مثبت آن، معایب این سنگ را نیز مورد بررسی قرار دهیم. پس در این مطلب کاربردی همراه ما باشید.

سنگ چینی ازنا چه نوع سنگی است؟

سنگ چینی ازنا نوعی سنگ آهکی/ دگرگونی است که به سنگ کریستال نیز معروف می‌باشد. این سنگ از کانی دولومیت ساخته شده است و در برش‌های متعدد و اندازه‌های گوناگون فرآوری و برش‌کاری می‌شود. سنگ چینی ازنا از سطح صاف و براقی برخوردار است و ترکیب رنگ سفید و نقوش طوسی و مشکی غوغایی در این سنگ به پا کرده است. این خطوط نامنظم سبب افزایش شکوه سنگ شده و به کار بردن آن در فضای ساختمان‌ها، سازه را مدرن و جذاب‌تر نمایان می‌کند. سنگ چینی ازنا اغلب در قالب اسلب و گاها به طور بوک‌مچ و فورمچ نیز ساخته می‌شود و پاسخگوی تمامی نیازها و کاربری‌ها می‌باشد. این سنگ از مدل‌های مشابهی در بازار برخوردار می‌باشد و قیمت این سنگ با توجه به رنگ، تنوع نقوش و میزان ضخامت و نوع فرآوری آن کاملا متفاوت است. معدن این سنگ در استان لرستان و حوالی شهرستان ازنا واقع شده است و به همین دلیل با این نام شناخته می‌شود. سنگ چینی ازنا در استان اصفهان و شهرک‌های صنعتی رضوان شهر و محمود آباد نیز یافت می‌شود. این سنگ پس از استخراج به کارخانه‌های مجاور فرستاده می‌شود تا فرآوری و تغییرات لازم روی آن ایجاد گردد و این سنگ جز سنگ‌های پرفروش و صادره نیز می‌باشد. وجود زمینه روشن در این سنگ سبب شده است تا برای محیط‌هایی با متراژ کوچک نیز مناسب و کاربردی باشد و فضا را بزرگتر جلوه دهد. وجود رگه‌های طوسی، مشکی و طلایی سنگ چینی ازنا بسیار مورد توجه معماران قرار گرفته است؛ به طوری که از این سنگ به عنوان یکی از کاربردی‌ترین سنگ‌های بازار یاد می‌کنند.

مزایا سنگ چینی ازنا چیست؟
• سنگ چینی ازنا از ساب پذیری بالایی برخوردار می‌باشد و با داشتن سطح صاف و یکدست گزینه ایده‌آلی برای کف‌سازی ساختمان‌ها است.
• سنگ چینی ازنا نور خورشید را به خوبی منعکس و جلوه بسیاری را به محیط منتقل می‌کند.
• این سنگ به دلیل دگرگونی بودن مقاومت بالایی در برابر انواع ضربات و فشارها دارد و در برابر انواع شرایط محیطی، هوازدگی و سایش بسیار مقاوم است.
• سنگ چینی ازنا در برابر حرارت نیز مقاومت نسبی دارد و تا حد ملایمی از حرارت را تحمل می‌کند.
• این سنگ عایق بسیار مناسبی در برابر صدا می‌باشد و از هدررفت انرژی منازل جلوگیری می‌کند.
• سنگ چینی ازنا مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد و به همین دلیل برای مناطق مرطوب مانند سرویس‌های بهداشتی و حمام گزینه مناسبی می‌باشد و در شهرهایی با آب و هوای مرطوب نیز کاربرد گسترده‌ای دارد.

کاربرد سنگ چینی ازنا

سنگ چینی ازنا با داشتن ویژگی‌های متعدد و شکل ظاهری زیبا و تاثیرگذار کاربرد گسترده‌ای در صنعت ساختمان سازی دارد که موارد اشاره شده در زیر تنها گوشه‌ای از کاربرد این سنگ فوق‌العاده هستند:
• ساخت نمای لابی هتل و رستورا‌ن‌ها
• کف‌سازی ساختمان‌های مسکونی و تجاری
• اجرای نمای بیرونی ساختمان‌ها
• ساخت دیوارپوش سرویس‌های بهداشتی
• نمای محیط‌های درمانی مانند بیمارستان‌ها
• ساخت نمای راه‌رو و پلکان ساختمان‌ها
• نمای سالن‌های زیبایی
• اجرای دکوراسیون‌های متنوع برج‌های اداری
• ساخت کابینت و لوازم دکوراتیو آشپزخانه
• ساخت روشویی
• اجرای نمای آبنما و نمای اطراف استخر و حوض‌های آب
• دیوارپوش و سنگ‌فرش پارکینگ‌ها
• ساخت لوازم دکوراتیو مانند انواع مجسمه و لوازم تزئینی رئال و مدرن
• کف‌سازی واحدهایی با متراژ محدود و یا نورگیری کم
• ساخت سنگ‌فرش پیاده‌رو و محل رفت و آمد
تا اینجا با سنگ چینی ازنا، مزایا و کاربرد گسترده این سنگ ساختمانی به طور کامل آشنا شدید. این سنگ ساختمانی علاوه بر ویژگی‌های مثبت شامل نکات منفی و معایب خاصی نیز می‌باشد که در ادامه به معرفی آن می‌پردازیم.

معایب سنگ چینی ازنا چیست؟
مزایا این سنگ از معایب آن بیشتر است و از ویژگی‌های منفی بسیارکمی برخوردار می‌باشد و این ویژگی‌های منفی شامل موارد زیر است:
• سنگ چینی از تنوع رنگی بالایی برخوردار نیست و اغلب رنگ‌های آن شامل سورت بندی سفید و با رگه‌های طلایی، مشکی و طوسی می‌باشد.
• سنگ چینی ازنا خاصیت چسبندگی کمی دارد و ملات به سختی به آن می‌چسبد، به همین دلیل ملات بیشتری را مصرف و در کل هزینه‌‌های شما را افزایش می‌دهد.
• استفاده از این سنگ به عنوان نما عملی خطرساز می‌باشد و ممکن است با افرایش زمان و از دست رفتن خاصیت چسبندگی، این سنگ از محل مورد نظر جدا شود.
• وجود ملات بیشتر تراکم این سنگ را دچار مشکل می‌کند و در واقع این سنگ از تراکم پذیری کمی برخوردار می‌باشد.

کلام آخر
در نهایت سنگ چینی ازنا که با نام کریستال درخشان نیز شناخته می‌شود، یکی از محبوب‌ترین و باکیفیت‌ترین سنگ‌های ساختمانی است که کاربرد وسیعی در ساخت و ساز و دکوراتیو منازل دارد. این سنگ شباهت ظاهری بسیاری با سنگ مرمر دارد و به همین دلیل با نام مرمر سفید نیز شناخته می‌شود و اگر پروژه کوچک و یا بودجه محدودی دارید می‌توانید با قیمت مناسب‌تر این سنگ را به جای سنگ مرمر در ساخت و اجرای انواع نماها به کار گیرید. سنگ چینی ازنا شامل ویژگی‌های بسیاری همچون تخلخل کم، ساب پذیری بالا، مقاومت مطلوب، ظاهر زیبا و سورت بندی جذاب و منحصر به فردی می‌باشد و از قدیمی‌ترین سنگ‌ نماهای بازار به شمار می‌رود و جایگاه ویژه‌ای در صنعت ساختمان سازی دارد. در این مطلب به بررسی سنگ ازنا و معایب آن پرداختیم و شما با مطالعه دقیق این مطلب می‌توانید به راحتی بهترین و مناسب‌ترین تصمیم را برای خرید و یا عدم خرید این سنگ اتخاذ نمایید.

انواع سنگ تراورتن چه قیمتی دارند؟

۹ بازديد
اگر به دنبال استفاده از یک سنگ ساختمانی مدرن و باکیفیت برای ساخت انواع دکوراسیون‌ها هستید، ما سنگ تراورتن را به عنوان یک گزینه زیبا، مقاوم و کاربردی با اطمینان کامل به شما معرفی می‌نماییم. سنگ تراورتن یکی از پرفروش‌ترین سنگ‌های ساختمانی بازار است که با داشتن زیبایی ظاهری متفاوت و چشمگیر و کیفیت بالا مورد توجه بسیاری از معماران و افراد فعال در صنعت ساختمان سازی قرار گرفته است. سنگ تراورتن دارای انواع گوناگونی می‌باشد و به تبع رنج قیمت متفاوتی را دارا می‌باشد. در این نوشتار مهم و کاربردی می‌خواهیم شما را قیمت انواع سنگ تراورتن و عوامل موثر بر آن بیشتر آشنا کنیم، پس اگر قصد خرید و به کارگیری این سنگ ساختمانی را دارید؛ این مطلب را از دست ندهید.

معرفی سنگ تراورتن

سنگ تراورتن یکی از سنگ‌های پر مصرف در صنعت ساختمان‌سازی است. این سنگ جزء دسته سنگ‌های آهکی متخلخل می‌باشد. سنگ تراورتن از ته نشین شدن رسوبات آب داغ و یا سرد در غارها به وجود آمده و درصد بالایی از ترکیبات آن شامل: کلسیم، استالاکتیت و استاگمتیت می‌باشند. سنگ تراورتن بیشتر در رنگ های کرم، لیمویی، شکلاتی، قهوه‌ای، طوسی روشن، سیاه و سفید مشاهده می‌شوند و به صورت اتفاقی دارای رگه و یا بدون رگه می‌باشند. تنوع رنگی و الگویی بالای سنگ‌های تراورتن آن‌ها را به انتخابی ایده‌‌آل و گسترده برای طراحی نماهای ساختمان‌ها، دیوارها و کف استخرها، کف‌پوش‌ها و سنگ‌فرش‌ها تبدیل کرده است. ضمن اینکه میزان تخلخل و کیفیت سنگ‌ها نیز تنوع بسیاری دارد، دست علاقه‌مندان را برای انتخاب باز گذاشته است. سنگ تراورتن در حالت بی موج محکم‌ تر و محل بین صفحه‌ها در سنگ موجدار که همان خطوط روی سنگ است محل ضعف سنگ تراورتن است و دیده شده که تراورتن معمولا از همین خطوط می‌شکند. تراورتن می‌تواند با همین خاصیت خود را از دیگر سنگ‌ها متمایز نماید خاصیت و حسن دیگر تراورتن استعداد خاص این سنگ در پذیرش انواع فرآوری‌های بر روی سطح خود است.بسیاری از ما سنگ‌های تراورتن و به‌ویژه رنگ‌های کرم و کاراملی این سنگ‌ها را با نام سنگ‌های رومی می‌شناسیم.

ویژگی‌های سنگ تراورتن چیست؟
سنگ تراورتن ویژگی‌های بسیاری را دارا می‌باشد و برای تمامی کاربری ها مناسب و کاربردی است. اگر می‌خواهید با ویژگی‌های این سنگ پرطرفدار بیشتر آشنا شوید، در چند پاراگراف بعدی را با دقت مطالعه کنید:
• این سنگ از سطح شفاف و براقی تشکیل شده است و بافت زیبا و منحصر‌به‌فردی دارد.
• سنگ تراورتن جلاپذیری بالایی دارد و با انعکاس نور در روز نمای ساختمان را باشکوه‌تر نشان می‌دهد.
• این سنگ با مواد شیمیایی واکنش نشان نمی‌دهد و پس از باران‌های اسیدی نیز سالم باقی می‌ماند.
• از طیف رنگی جذاب و پرطرفداری تشکیل شده است و سورت‌بندی آن شامل رنگ‌های کرم، قهوه‌ای، شکلاتی و گردویی است.
• در برابر سرما و گرما مقاوم و با حفظ شکل و حالت ظاهری خود در برابر شکستگی و ترک مقاومت می‌کند.
• نصب آسانی دارد و با جذب ملات سیمانی به راحتی به سطح مورد نظر می‌چسبد.
• امکان نصب آن به صورت خشک و بدون ملات و با چسب‌های ساختمانی نیز وجود دارد.
• نسبت به سایر سنگ‌ها وزن مناسبی دارد و همین موضوع کاربری آن را گسترده‌تر کرده است.
• تنوع بالایی دارد و در عین حال از قیمت مناسب و مقرون به صرفه‌ای برخوردار می‌باشد.

سنگ تراورتن در صنعت ساختمان سازی چه کاربردی دارد؟

• از این سنگ به راحتی می‌توان در ساخت سنگ‌نمای ساختمان‌ها استفاده نمود و سنگ تراورتن با داشتن ظاهر زیبا و چشم‌نواز و کیفیت بالا می‌توانید دوام و ماندگاری سازه زا تضمین نماید‌.
• از سنگ تراورتن علاوه بر ساخت نمای ساختمان‌ها می‌توان در ساخت کفپوش و سنگ‌فرش ساختمان‌ها نیز بهره گرفت. سنگ تراورتن از مقاومت بالایی در برابر ضربه، سایش و عوامل محیطی گوناگون برخوردار می‌باشد. از این رو استفاده از این سنگ در ساخت کفپوش و سنگ‌فرش پارکینگ، راه‌رو ساختمان‌ها، ورودی ساختمان، کفپوش آشپزخانه و اتاق خواب می‌تواند گزینه ایده‌آلی تلقی گردد.
• سنگ تراورتن در برابر لغزش بسیار مقاوم است و سطح غیرلغزنده‌ای دارد، به همین دلیل گزینه مناسبی برای ساخت کفپوش استخرها می‌باشد. این سنگ گرما را به خود جذب نمی‌کند و در فصل گرم سال آزار دهنده نمی‌باشد.
• برای ساخت سنگ‌فرش ساختمان‌ها به سنگ محکمی نیاز دارید که در برابر شکنندگی مقاوم باشد و در عین حال ظاهر زیبا و شیکی داشته باشد. سنگ تراورتن می‌تواند تمامی خواسته‌های شما را از یک سنگ‌فرش باکیفیت و زیبا برآورده سازد.
• برای ساخت پله‌ها نیاز است سنگ ساختمانی بسیار مقاوم باشد تا امنیت افراد را حفظ و از سازه در برابر زلزله و خطرات احتمالی محافظت کند. سنگ تراورتن با داشتن مقاومت بالا و ظاهر یکدست و غیرلغزنده برای ساخت سنگ راه‌پله گزینه مناسبی است.
• از سنگ تراورتن می‌توان برای ساخت لوازم دکوراتیو و نمای شومینه و پشت تلوزیون نیز بهره گرفت.

انواع سنگ تراورتن شامل چه رنج قیمتی می‌باشد؟
همانطور که می‌دانید سنگ تراورتن تنوع بسیاری دارد و قیمت هر یک از مدل‌های این سنگ پرطرفدار با توجه به کیفیت، طرح و رنگ و کاربرد آن متفاوت خواهد بود. سنگ تراورتن دره بخاری، عباس آباد، حاجی آباد و رامشه از پرطرفدارترین سنگ‌های تراورتن بازار هستند و از کیفیت و تنوع بالایی نیز برخوردارند. این سنگ‌ها با توجه به کارایی و فروش بالا قیمت بیشتری را نسبت به سایر سنگ‌های تراورتن دارند. سنگ‌های تراورتن معرفی شده در چند پاراگراف قبلی جز باکیفیت‌ترین سنگ‌های تراورتن هستند و از طرح و رنگ متنوع و جذابی برخوردارند، این سنگ‌ها مقاومت بالایی در برابر انواع ضربات و فشارها دارند و در برابر سایش مقاومت مناسبی از خود نشان می‌دهند. رنج قیمتی آن‌ها بسته به سایز، نوع برش، فرآوری، سطح صاف و یا موج‌دار، رنگ محصول و... متغییر و معمولا شروع رنج قیمت این سنگ‌ها از ۱۰۰ هزار تومان تا ۲۸۰۰۰۰۰ میلیون تومان می‌باشد.

سخن پایانی
در نهایت سنگ تراورتن با داشتن طیف رنگی متنوع و رنج قیمت منعطف و کاربردی می‌تواند تمامی انتظارات شما را از یک سنگ‌ ساختمانی مناسب برآورده سازد. نقش‌های موجود بر روی سنگ‌های تراورتن اگر پس از برش به صورت پشت سر هم حفظ شود و بعد از ساب و فراوری در جهت مشخص کنار هم قرار گیرد می‌تواند طرح‌های بسیار زیبا و متنوعی را که هر کدام همانند یک نقاشی بسیار هنرمندانه است به نمایش بگذارد. این سنگ بهترین گزینه برای طراحی و ساخت انواع دیوارهای داخلی و سنگ‌فرش ساختمان‌ها می‌باشد.

انواع روش‌های برش‌دهی سنگ گرانیت

۹ بازديد
یکی از مهم‌ترین فرآیندها در آماده‌سازی سنگ‌ها پیش از فروش، برش‌دهی سنگ‌های ساختمانی می‌باشد. در واقع برش‌دهی مناسب و اصولی به سنگ‌ها ارزش می‌دهد و در قیمت سنگ نیز تاثیرگذار است. تکنیک‌های متعددی برای برشکاری سنگ‌های طبیعی وجود دارد که هر یک، از راهکارها و روش‌های مخصوصی تشکیل شده‌اند. اگر می‌خواهید سنگ‌های ساختمانی را با اندازه دقیق و اصولی برش دهید باید با انواع روش‌های آن آشنا باشید و این کار شما را از سلامت و تناسب ابعاد سنگ‌ها مطمئن می‌کند و در نهایت نصب و استفاده از سنگ‌ها راحت‌ و کاربردی‌تر می‌شود. برش‌دهی سنگ‌ها شامل یک سری اصول و روش‌های کلی است که برای سنگ‌ها، با ویژگی و مدل‌های متفاوت، جزئیات و نکات متفاوتی دارد. در این مطلب می‌خواهیم درباره برش‌دهی سنگ گرانیت بحث کنیم و انواع روش‌های آن را بررسی و در نهایت به نکات مهم برش‌دهی آن اشاره نماییم. اگر می‌خواهید با این نکات مهم و ویژه بیشتر آشنا شوید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
پیش از بررسی روش‌های برش‌دهی سنگ گرانیت بهتر است با سنگ‌ گرانیت و ویژگی‌های آن بیشتر آشنا شویم:

سنگ گرانیت چه نوع سنگی است؟
سنگ گرانیت یکی از پرکاربردترین سنگ‌های ساختمانی می‌باشد و فروش بالایی را نصیب خود کرده است. این سنگ دارای ماهیت آذرین است و از مواد مذاب آتش‌فشانی به وجود می‌آید. این مواد با سرد شدن متبلور می‌شوند و سنگ گرانیت را به وجود می‌آورند. سنگ گرانیت که به نام سنگ خارا نیز شهرت دارد، جز سنگین‌ترین سنگ‌های ساختمانی است که از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار می‌باشد. این سنگ علاوه بر حفظ دوام و ماندگاری سازه به افزایش زیبایی و جلوه آن نیز کمک می‌کند. سنگ گرانیت به عنوان سمبل مقاومت شناخته می‌شود و دارای سورت بندی زیبایی همچون سبز یشمی، مشکی، طوسی، کرم و... می‌باشد. سنگ گرانیت را می‌توان به راحتی در مکان‌های پرتردد به کار برد و این سنگ کاربرد گسترده‌ای در ساخت کفپوش ساختمان‌ها دارد.

مزایا سنگ گرانیت
• سنگ گرانیت از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار می‌باشد.
• این سنگ در برابر انواع مواد شیمیایی و عوامل محیطی مقاوم است.
• سنگ گرانیت در برابر شکستگی و ضربه مقاومت می‌کند.
• این سنگ از تخلخل بسیار کمی برخوردار است.
• سنگ گرانیت ظاهر بسیار زیبایی دارد و سورت بندی جذابی را دارا می‌باشد.
• با توجه به کیفیت و مقاومت بالا، این سنگ قیمت مناسب و مقرون به صرفه را دارا می‌باشد.
معایب سنگ گرانیت
• سنگ گرانیت وزن بالایی دارد و حمل آن مشکل و مشمول هزینه بیشتری می‌باشد.
• این سنگ‌ها از کیفیت برش‌دهی متوسطی برخوردارند.

انواع روش‌های برش‌دهی سنگ گرانیت

کارخانه‌های سنگ‌بری کوپ سنگ‌های گرانیت را از معادن تهیه و برای فرآوری و برش‌دهی به محل مورد نظر خود منتقل می‌کنند. هر کارخانه با توجه به امکانات و توان نیروی انسانی خود تلاش می‌کند، بهترین روش‌ها را برای برش‌دهی سنگ‌های گرانیت به کار گیرد، اما گاها تفاوت‌هایی میان برش‌دهی کارخانه جات مختلف وجود دارد. به طور معمول سنگ گرانیت را با روش‌های معرفی شده در چند پاراگراف بعدی برش می‌زنند:
• برش بلوک سنگ: اولین مرحله برش‌دهی سنگ گرانیت، برش بلوک سنگ می‌باشد. در این مرحله کوپ سنگ استخراج شده از معادن سنگ به کارخانه وارد می‌شود و از آنجایی که شکل سنگ بی‌قواره و نامنظم می‌باشد، سنگ گرانیت را با استفاده از روش بلوک سنگ به قطعات منظم‌تری تبدیل می‌کنند تا برای مرحله برش با اره آماده شود. در این مرحله معمولا از دستگاه تک لام که نوعی دستگاه با تیغه‌های فولادی است بهره می‌گیرند. این کار خیلی زمان بر نیست و به شکل سنگ و نحوه استخراج آن بستگی دارد.
• برش اره: یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین روش‌ها برای برش‌دهی سنگ گرانیت روش برش سنگ با اره می‌باشد. در این مرحله با استفاده از اره‌هایی که دارای تیغه‌های مغناطیسی هستند، سنگ را برش می‌دهند. در کارخانه‌ها با ظرفیت بالا معمولا از اره‌های سنگ‌بری استفاده می‌کنند، اما اره‌های الماسی نیز کاربرد گسترده‌ای دارند و با داشتن تیغه‌های موازی سنگ را به راحتی برش می‌دهند و دارای دو نوع سخت‌بر و نرم‌بر هستند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.
1. اره سخت بر: برای برش سنگ گرانیت معمولا از این اره استفاده می‌شود. اره سخت‌بر دارای تیغه‌های فولادی و چدنی هستند و از تیغه‌های بسیاری تشکیل شده‌اند. بزرگترین آن‌ها شامل ۱۵۰ تیغه می‌باشد. این اره‌ها می‌توانند سنگ‌هایی با ابعاد ۲ الی ۳.۵ را برش دهند و بسیار قوی و مستحکم هستند.
2. اره نرم بر: اره‌های نرم‌بر نسبت به سایر اره‌ها ضایعات کمتری تولید می‌کنند و بسیار دقیق و هوشمندانه عمل می‌کنند. این اره‌ها اغلب برای برش سنگ‌های آهکی مانند تراورتن، مرمریت و... به کار می‌روند و برای برش سنگ گرانیت کاربردی ندارند و به سه روش بلوک بر روی واگنی ثابت و سنگ در ناحیه پایین‌تر، تیغه به صورت کاملا ثابت و سنگ عمودی، سنگ افقی و تیغه ثابت انجام می‌شوند و به کار گیری هر یک از روش‌های ذکر شده به نوع سنگ، اندازه آن و نوع برش بستگی دارد.
• برش با استفاده از با قله بر: در این روش از دستگاه‌های قله بر استفاده می‌کنند. این دستگاه‌ها شامل دیسک‌های دایره شکلی هستند که سطح آن‌ها را گمنت‌های الماسی پوشانده‌است. قطر تیغه‌های این دستگاه‌ها شامل اندازه‌های ۱۵ سانتی الی ۳ متر هستند و این موضوع بسته به نوع و اندازه سنگ متغییر است. دستگاه قله بر با گرفتن بلوک سنگ و برش آن، سنگ را به صورت پلاک تحویل می‌دهد.

پس از برش‌دهی اولیه در کارخانه‌ها هنگام استفاده از سنگ‌ها می‌توان آن‌ها را دستگاه فرز سنگ بری به قطعات دلخواهی تبدیل نمود در این روش باید نکات مطرح شده در زیر در نظر گرفته شود:
• صفحه دستگاه را بررسی کنید و با وزن آن آشنا شوید و مطمئن شوید وزن سنگ برای شما قابل تحمل می‌باشد و سپس با استفاده از دستگیره‌های موجود در دستگاه، دستگاه فرز را نگه دارید و کار را شروع کنید.
• هنگام عبور تیغه از سنگ گرانیت و برش‌دهی آن فشار کافی را اعمال کنید.
• از لوازم ایمنی مناسب و کاربردی استفاده نمایید.
• هنگام برش سنگ گرانیت، خرده ریزهای سنگ به اطراف پرت می‌شود و بسیار خطرناک می‌باشد، پس از لوازم ایمنی مناسب مانند عینک، ابزار کاربردی، لباس کار مناسب و... بهره بگیرید.
• مطمئن شوید خط شیار ایجاد شده به اندازه کافی عمیق است و می‌تواند برش مناسبی را ایجاد نمایید.
• پیش از برش دهی سنگ، اجازه دهید تیغه دستگاه فرز به خوبی بچرخد و آماده شود.

کلام آخر
در نهایت سنگ گرانیت از کاربردی‌ترین سنگ‌های طبیعی به کار رفته در صنعت ساختمان‌سازی می‌باشد و کاربرد بسیاری در صنعت ساختمان‌سازی دارد. این سنگ با روش‌های متعددی برش‌دهی و برای مصرف آماده می‌شود. در این مطلب ضمن معرفی سنگ گرانیت و ویژگی‌های آن به بررسی روش‌های برش دهی اولیه سنگ گرانیت در کارخانه جات پرداختیم و سپس شما را با نکات مهمی که باید هنگام برش ثانویه سنگ و هنگام استفاده از دستگاه فرز به آن دقت کنید آشنا کردیم.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

اولین مطالب آزمایشی من

۹ بازديد
این اولین مطالب آزمایشی وبلاگ من می باشد و به زودی حذف خواهد شد.
امروز ارتباط و تبادل اطلاعات نقش بسیار مهمی در رشد و فرهنگ مردم یک کشور و جامعه را دارد و وبلاگ یکی از راه های سریع انتقال اطلاعات و ارتباط مردم یک جامعه با هم می باشد .
شما به راحتی می توانید مطالب مورد علاقه , کارهای روزمره , علم و فرهنگ را در وبلاگ خود انتشار دهید و با سایر دوستان خود به گفتگو و تبادل نظر بپردازید .

دومین مطلب آزمایشی من

۹ بازديد
این دومین مطلب آزمایشی وبلاگ من هستش و به زودی این متن حذف خواهد شد .
وبلاگ چیست ؟
وبلاگ یا وب‌نوشت که به آن تارنوشت، تارنگار یا بلاگ و به زبان انگلیسی(Blog) هم می‌گویند، وبلاگ حاوی اطلاعاتی مانند: گزارش روزانه، اخبار، یادداشت‌های شخصی و یا مقالات علمی مورد نظر طراح آن است. وبلاگ ترکیبی از دو کلمۀ «web» و «log» به معنای ثبت وقایع روزانه است .مطالب وبلاگ بر مبنای زمانی که ثبت شده گروهبندی و به ترتیب از تازه‌ترین رخداد به قدیم ارائه می‌گردد. نویسندهٔ ویلاگ، وب‌نویس یا تارنویس نامیده می‌شود و ممکن است بیش از یک نفر باشد، وب‌نویس به گزارش مداوم رویدادها، خاطرات، و یا عقاید یک شخص یا یک سازمان می‌پردازد. واحد مطالب در وبلاگ،پست است، معمولاً در انتهای هر مطلب، برچسب تاریخ و زمان، نام نویسنده و پیوند ثابت به آن یادداشت ثبت می‌شود. فاصلهٔ زمانی بین مطالب وبلاگ لزوماً یکسان نیست و زمان نوشته ‌شدن هر مطلب به خواست نویسندهٔ وبلاگ بستگی دارد. مطالب نوشته شده در یک وبلاگ همانند محتویات یک وب‌گاه معمولی در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. در بیشتر موارد وبلاگ ها دارای روشی برای دسترسی به بایگانی یادداشت‌ها هستند (مثلاً دسترسی به بایگانی بر حسب تاریخ یا موضوع). بعضی از وبلاگ ها امکان جستجو برای یک واژه یا عبارت خاص را در میان مطالب به کاربر می‌دهند.