چهارشنبه ۳۰ آبان ۰۳

انواع روش‌های برش‌دهی سنگ گرانیت

۱۲ بازديد
یکی از مهم‌ترین فرآیندها در آماده‌سازی سنگ‌ها پیش از فروش، برش‌دهی سنگ‌های ساختمانی می‌باشد. در واقع برش‌دهی مناسب و اصولی به سنگ‌ها ارزش می‌دهد و در قیمت سنگ نیز تاثیرگذار است. تکنیک‌های متعددی برای برشکاری سنگ‌های طبیعی وجود دارد که هر یک، از راهکارها و روش‌های مخصوصی تشکیل شده‌اند. اگر می‌خواهید سنگ‌های ساختمانی را با اندازه دقیق و اصولی برش دهید باید با انواع روش‌های آن آشنا باشید و این کار شما را از سلامت و تناسب ابعاد سنگ‌ها مطمئن می‌کند و در نهایت نصب و استفاده از سنگ‌ها راحت‌ و کاربردی‌تر می‌شود. برش‌دهی سنگ‌ها شامل یک سری اصول و روش‌های کلی است که برای سنگ‌ها، با ویژگی و مدل‌های متفاوت، جزئیات و نکات متفاوتی دارد. در این مطلب می‌خواهیم درباره برش‌دهی سنگ گرانیت بحث کنیم و انواع روش‌های آن را بررسی و در نهایت به نکات مهم برش‌دهی آن اشاره نماییم. اگر می‌خواهید با این نکات مهم و ویژه بیشتر آشنا شوید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
پیش از بررسی روش‌های برش‌دهی سنگ گرانیت بهتر است با سنگ‌ گرانیت و ویژگی‌های آن بیشتر آشنا شویم:

سنگ گرانیت چه نوع سنگی است؟
سنگ گرانیت یکی از پرکاربردترین سنگ‌های ساختمانی می‌باشد و فروش بالایی را نصیب خود کرده است. این سنگ دارای ماهیت آذرین است و از مواد مذاب آتش‌فشانی به وجود می‌آید. این مواد با سرد شدن متبلور می‌شوند و سنگ گرانیت را به وجود می‌آورند. سنگ گرانیت که به نام سنگ خارا نیز شهرت دارد، جز سنگین‌ترین سنگ‌های ساختمانی است که از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار می‌باشد. این سنگ علاوه بر حفظ دوام و ماندگاری سازه به افزایش زیبایی و جلوه آن نیز کمک می‌کند. سنگ گرانیت به عنوان سمبل مقاومت شناخته می‌شود و دارای سورت بندی زیبایی همچون سبز یشمی، مشکی، طوسی، کرم و... می‌باشد. سنگ گرانیت را می‌توان به راحتی در مکان‌های پرتردد به کار برد و این سنگ کاربرد گسترده‌ای در ساخت کفپوش ساختمان‌ها دارد.

مزایا سنگ گرانیت
• سنگ گرانیت از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار می‌باشد.
• این سنگ در برابر انواع مواد شیمیایی و عوامل محیطی مقاوم است.
• سنگ گرانیت در برابر شکستگی و ضربه مقاومت می‌کند.
• این سنگ از تخلخل بسیار کمی برخوردار است.
• سنگ گرانیت ظاهر بسیار زیبایی دارد و سورت بندی جذابی را دارا می‌باشد.
• با توجه به کیفیت و مقاومت بالا، این سنگ قیمت مناسب و مقرون به صرفه را دارا می‌باشد.
معایب سنگ گرانیت
• سنگ گرانیت وزن بالایی دارد و حمل آن مشکل و مشمول هزینه بیشتری می‌باشد.
• این سنگ‌ها از کیفیت برش‌دهی متوسطی برخوردارند.

انواع روش‌های برش‌دهی سنگ گرانیت

کارخانه‌های سنگ‌بری کوپ سنگ‌های گرانیت را از معادن تهیه و برای فرآوری و برش‌دهی به محل مورد نظر خود منتقل می‌کنند. هر کارخانه با توجه به امکانات و توان نیروی انسانی خود تلاش می‌کند، بهترین روش‌ها را برای برش‌دهی سنگ‌های گرانیت به کار گیرد، اما گاها تفاوت‌هایی میان برش‌دهی کارخانه جات مختلف وجود دارد. به طور معمول سنگ گرانیت را با روش‌های معرفی شده در چند پاراگراف بعدی برش می‌زنند:
• برش بلوک سنگ: اولین مرحله برش‌دهی سنگ گرانیت، برش بلوک سنگ می‌باشد. در این مرحله کوپ سنگ استخراج شده از معادن سنگ به کارخانه وارد می‌شود و از آنجایی که شکل سنگ بی‌قواره و نامنظم می‌باشد، سنگ گرانیت را با استفاده از روش بلوک سنگ به قطعات منظم‌تری تبدیل می‌کنند تا برای مرحله برش با اره آماده شود. در این مرحله معمولا از دستگاه تک لام که نوعی دستگاه با تیغه‌های فولادی است بهره می‌گیرند. این کار خیلی زمان بر نیست و به شکل سنگ و نحوه استخراج آن بستگی دارد.
• برش اره: یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین روش‌ها برای برش‌دهی سنگ گرانیت روش برش سنگ با اره می‌باشد. در این مرحله با استفاده از اره‌هایی که دارای تیغه‌های مغناطیسی هستند، سنگ را برش می‌دهند. در کارخانه‌ها با ظرفیت بالا معمولا از اره‌های سنگ‌بری استفاده می‌کنند، اما اره‌های الماسی نیز کاربرد گسترده‌ای دارند و با داشتن تیغه‌های موازی سنگ را به راحتی برش می‌دهند و دارای دو نوع سخت‌بر و نرم‌بر هستند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.
1. اره سخت بر: برای برش سنگ گرانیت معمولا از این اره استفاده می‌شود. اره سخت‌بر دارای تیغه‌های فولادی و چدنی هستند و از تیغه‌های بسیاری تشکیل شده‌اند. بزرگترین آن‌ها شامل ۱۵۰ تیغه می‌باشد. این اره‌ها می‌توانند سنگ‌هایی با ابعاد ۲ الی ۳.۵ را برش دهند و بسیار قوی و مستحکم هستند.
2. اره نرم بر: اره‌های نرم‌بر نسبت به سایر اره‌ها ضایعات کمتری تولید می‌کنند و بسیار دقیق و هوشمندانه عمل می‌کنند. این اره‌ها اغلب برای برش سنگ‌های آهکی مانند تراورتن، مرمریت و... به کار می‌روند و برای برش سنگ گرانیت کاربردی ندارند و به سه روش بلوک بر روی واگنی ثابت و سنگ در ناحیه پایین‌تر، تیغه به صورت کاملا ثابت و سنگ عمودی، سنگ افقی و تیغه ثابت انجام می‌شوند و به کار گیری هر یک از روش‌های ذکر شده به نوع سنگ، اندازه آن و نوع برش بستگی دارد.
• برش با استفاده از با قله بر: در این روش از دستگاه‌های قله بر استفاده می‌کنند. این دستگاه‌ها شامل دیسک‌های دایره شکلی هستند که سطح آن‌ها را گمنت‌های الماسی پوشانده‌است. قطر تیغه‌های این دستگاه‌ها شامل اندازه‌های ۱۵ سانتی الی ۳ متر هستند و این موضوع بسته به نوع و اندازه سنگ متغییر است. دستگاه قله بر با گرفتن بلوک سنگ و برش آن، سنگ را به صورت پلاک تحویل می‌دهد.

پس از برش‌دهی اولیه در کارخانه‌ها هنگام استفاده از سنگ‌ها می‌توان آن‌ها را دستگاه فرز سنگ بری به قطعات دلخواهی تبدیل نمود در این روش باید نکات مطرح شده در زیر در نظر گرفته شود:
• صفحه دستگاه را بررسی کنید و با وزن آن آشنا شوید و مطمئن شوید وزن سنگ برای شما قابل تحمل می‌باشد و سپس با استفاده از دستگیره‌های موجود در دستگاه، دستگاه فرز را نگه دارید و کار را شروع کنید.
• هنگام عبور تیغه از سنگ گرانیت و برش‌دهی آن فشار کافی را اعمال کنید.
• از لوازم ایمنی مناسب و کاربردی استفاده نمایید.
• هنگام برش سنگ گرانیت، خرده ریزهای سنگ به اطراف پرت می‌شود و بسیار خطرناک می‌باشد، پس از لوازم ایمنی مناسب مانند عینک، ابزار کاربردی، لباس کار مناسب و... بهره بگیرید.
• مطمئن شوید خط شیار ایجاد شده به اندازه کافی عمیق است و می‌تواند برش مناسبی را ایجاد نمایید.
• پیش از برش دهی سنگ، اجازه دهید تیغه دستگاه فرز به خوبی بچرخد و آماده شود.

کلام آخر
در نهایت سنگ گرانیت از کاربردی‌ترین سنگ‌های طبیعی به کار رفته در صنعت ساختمان‌سازی می‌باشد و کاربرد بسیاری در صنعت ساختمان‌سازی دارد. این سنگ با روش‌های متعددی برش‌دهی و برای مصرف آماده می‌شود. در این مطلب ضمن معرفی سنگ گرانیت و ویژگی‌های آن به بررسی روش‌های برش دهی اولیه سنگ گرانیت در کارخانه جات پرداختیم و سپس شما را با نکات مهمی که باید هنگام برش ثانویه سنگ و هنگام استفاده از دستگاه فرز به آن دقت کنید آشنا کردیم.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.