پنجشنبه ۰۱ آذر ۰۳

تفاوت سنگ بازالت و گرانیت

۱۱ بازديد
سنگ‌های طبیعی از پرکاربرد‌ترین متریال‌ها در صنعت ساختمان‌سازی هستند. این سنگ‌ها با داشتن ویژگی‌های گوناگون و کاربردی همواره مورد توجه بسیاری از معماران واقع شده و در ساخت نما و طراحی دکوراسیون ساختمان‌ها، کاربرد گسترده‌ای دارند. سنگ گرانیت یکی از زیباترین سنگ‌های ساختمانی است که از زیبایی ظاهری بالایی برخوردار می‌باشد و مرغوبیت آن زبانزد افراد فعال در ساختمان‌سازی است. این سنگ طبیعی دارای انواع مختلفی است و از سورت بندی متنوعی برخوردار می‌باشد. در این بین سنگ بازالت نیز به عنوان یکی از سنگ‌های کاربردی شناخته می‌شود و با داشتن ماهیت آذرین همواره با سنگ گرانیت در حال مبارزه و مقایسه است. برای انتخاب بهترین سنگ لازم است به بررسی ویژگی و ماهیت هر یک از این سنگ‌ها بپردازیم تا با چشم‌ انداز بهتری بتوانیم تفاوت‌های میان این دو سنگ را بیان و بهترین را انتخاب نماییم. اگر شما هم می‌خواهید در بررسی این امر مهم همراه ما باشید این مطلب طلایی را، از دست ندهید.

معرفی سنگ گرانیت

سنگ گرانیت یکی از باشکوه‌ترین سنگ‌های ساختمانی می‌باشد. ماهیت این سنگ آذرین است و در لایه‌های عمیق زمین و در فشار و گرمای بالا تولید شده است. سنگ آذرین به دلیل دانه درشت بودن به سنگ خارا نیز مشهور است و معادن آن در بسیاری از شهرهای ایران گسترده اند. به طورکلی سنگ گرانیت از کریستال کوارتز تشکیل شده است و به همین دلیل نوع دانه درشت آن از فراوانی بیشتری برخوردار است. به دلیل نوع تشکیل و ماگمایی بودن، دانه‌های متبلور به آسانی در این سنگ قابل مشاهده می‌باشند. این سنگ به طور طبیعی در کوه‌ها و یا آتش‌فشان‌های نیمه فعال وجود دارد. سنگ گرانیت از مواد معدنی بسیاری تشکیل شده است و علت تنوع طرح و رنگ آن وجود کانی‌های فلدسپات، کواترز، آمفیبول و میکا می‌باشد. سنگ گرانیت شکل ظاهری بسیار زیبایی را دارا می‌باشد و مدل‌های متنوع آن شامل سطح شفاف، سفید و یا سبزجنگلی است. وجود رگه‌های طلایی و صدفی موجود در این سنگ شکوه و جلوه سنگ گرانیت را دوچندان می‌کند و علت اصلی رنگ‌های متنوع این سنگ وجود کانی‌های معرفی شده در چند پاراگراف قبلی می‌باشد.

سنگ گرانیت چه ویژگی‌هایی دارد؟
سنگ گرانیت از ویژگی‌های بسیاری برخوردار است و به همین دلیل توجه بسیاری از معماران و افراد فعال در صنعت ساختمان سازی را معطوف خود می‌کند. در ادامه می‌خواهیم به بررسی مهم‌ترین ویژگی‌های سنگ گرانیت بپردازیم:
• سنگ گرانیت به دلیل آذرین بودن و نحوه تشکیل سخت و پرفشار، مقاومت بالایی در برابر در انواع ضربات دارد و در برابر حرارت نیز مقاوم می‌باشد و از ساییدگی جلوگیری می‌کند.
• این سنگ از جلاپذیری بالایی برخوردار است و با داشتن سطح صاف و صیقلی گزینه ایده‌آلی برای ساخت، ساختمان‌های لوکس و مدرن می‌باشد.
• از معایب این سنگ می‌توان به وزن بالای سنگ گرانیت اشاره نمود. سنگ گرانیت نسبت به سایر سنگ‌های ساختمانی از وزن بالاتری برخوردار می‌باشد و به همین دلیل بهتر است برای نمای ساختمان‌های مرتفع از این سنگ استفاده نکنید.
• سنگ گرانیت از سورت بندی زیبا و چشمگیری برخوردار است و انواعی از رنگ‌های ملایم و گرم را در مجموعه خود دارد.
• سنگ گرانیت درصد پایینی از گاز رادون را دارا می‌باشد و به همین دلیل ممکن است برای سلامتی افراد خطرساز باشد. البته با توجه به مقالات ارائه شده و نظر پزشکان مربوطه درصد این گاز در سنگ گرانیت بسیار کم است و میزان آن در حدی نیست که سرطان زا باشد.
• سنگ گرانیت از تخلخل بسیار کمی برخوردار می‌باشد و به همین دلیل در برابر لک‌پذیری مقاوم است و مراقبت از آن راحت و بی دردسر می‌باشد.
برای بررسی بهتر تفاوت‌های سنگ گرانیت و بازالت باید سنگ بازالت و ویژگی‌های آن را نیز مورد بررسی قرار دهیم.

معرفی سنگ بازالت



سنگ بازالت یکی از پرکاربرد‌ترین و فراوان‌ترین سنگ طبیعی موجود در کره زمین می‌باشد. این سنگ نوعی سنگ آذرین است و از مقاومت بالایی برخوردار می‌باشد. سنگ بازالت از رنگ‌های تیره‌ای تشکیل شده است و نوعی سنگ قلیایی به حساب می‌آید. نکته جالب توجه آن است که این سنگ علاوه بر کره زمین در سایر سیارات منظومه شمسی نیز یافت می‌شود. سنگ بازالت نیز مانند سایر سنگ‌ها شامل انواع گوناگونی می‌باشد و سنگ بازالت تولییتی و بازالت قلیایی جز محبوب‌ترین سنگ‌های بازالت هستند. این سنگ جز محکم‌ترین و بادوام‌ترین سنگ‌های ساختمانی بازار شناخته می‌شود و وزن نسبتا سبکی دارد.

سنگ بازالت چه ویژگی‌هایی دارد؟
• سنگ بازالت از مستحکم‌ترین سنگ‌های جهان است و مقاومت بالایی در برابر انواع ضربات و فشارها دارد.
• این سنگ دارای بافت متخلخلی می‌باشد و به همین دلیل وزن سبکی دارد و برای نمای ساختمان‌ها گزینه مناسبی می‌باشد.
• جالب است بدانید که از الیاف این سنگ می‌توان پشم سنگ تولید نمود.
• ماهیت این سنگ شباهت بسیاری به سنگ گرانیت دارد و گاها به عنوان گرانیت پفکی نیز شناخته می‌شود.
• این سنگ با داشتن ویژگی‌های فیزیکی فوق‌العاده از قیمت بسیار مناسبی نیز برخوردار است و به همین دلیل طرفداران بسیاری را در سطح جهانی نصیب خود کرده است.
• نکته قابل توجه درباره این سنگ، آن است که سنگ بازالت به دلیل مواد تشکیل دهنده مناسب با طبیعت سازگار است و به آن آسیبی نمی‌رساند.

تفاوت‌های سنگ گرانیت و سنگ بازالت
حال که با ویژگی‌های این دو سنگ زیبا و فوق‌العاده آشنا شدید، بهتر می‌توانیم در مورد تفاوت‌های آن دو بحث کنیم. در چند پاراگراف بعدی به بررسی تفاوت‌های سنگ بازالت و گرانیت می‌پردازیم:
• ماهیت اصلی سنگ گرانیت به صورت دانه درشت می‌باشد، در حالی که سنگ بازالت دانه ریز است.
• سنگ بازالت از چگالی کمتری نسبت به سنگ گرانیت برخوردار است و در عین حال وزن کمتری از سنگ گرانیت دارد.
• زمان تشکیل سنگ گرانیت بسیار طولانی‌تر از سنگ بازالت می‌باشد.
• سنگ گرانیت نسبت به سنگ بازالت چسبندگی کمتری به ملات دارد.
• قیمت سنگ بازالت نسبت به سنگ گرانیت کمتر و مقرون به صرفه‌تر می‌باشد.
• سنگ گرانیت از طرح و رنگ بیشتری نسبت به سنگ بازالت برخوردار است.
• سنگ بازالت از عایق صوتی و حرارتی قوی‌تری نسبت به سنگ گرانیت برخوردار می‌باشد.

کلام آخر
سنگ گرانیت و بازالت جز فراوان‌ترین سنگ‌های طبیعی کره زمین هستند که کاربرد گسترده‌ای در صنعت ساختمانی دارند. این دو سنگ از مقاومت بالایی برخوردارند و ویژگی‌های فیزیکی بسیاری را نیز دارا می‌باشد، اما تفاوت‌های جزئی و محسوسی نیز با یکدیگر دارند که در این مطلب به معرفی آن پرداختیم. امیدواریم توضیحات ذکر شده جالب و مفید واقع شده باشد.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.