یکشنبه ۰۶ آبان ۰۳

سنگ گرانیت چقدر عمر می‌کند؟

۶ بازديد
سنگ گرانیت یک سنگ بادوام ساختمانی است که با داشتن ویژگی‌های خاص و کاربردی در ساخت انواع نماها، کفپوش و دیوارپوش ساختمان‌ها به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد. سنگ‌های ساختمانی به دوام و استحکام بالا خود مشهوراند و به همین دلیل بهترین متریال برای انواع کاربری‌ها در صنعت ساختمان سازی به شمار می‌روند. سنگ گرانیت نیز به دلیل دگرگونی بودن مقاومت بالایی در برابر انواع ضربات دارد و به همین دلیل برای کاربری‌های خاص بسیار مناسب است. حالا این سوال مطرح است که سنگ گرانیت با داشتن این ویژگی‌ها چقدر عمر می‌کند؟ در این نوشتار می‌خواهیم ضمن معرفی ویژگی‌های این سنگ طول عمر سنگ گرانیت بررسی کنیم‌ تا شما هنگام خرید سنگ با دید باز بهترین انتخاب را تجربه نمایید.

ویژگی‌های سنگ گرانیت

قبل از خرید هر گونه سنگ طبیعی برای انواع فعالیت های ساختمان سازی بهتر است مزایا و معایب آن را بشناسید تا بتوانید انتخابی مطمئن و درستی داشته باشید. اگر چه مزایای سنگ گرانیت در برابر معایب آن زیاد هستند، اما توجه به برخی از معایب سنگ گرانیت اهمیت بسیار زیاد دارد. چون سنگ گرانیت دوام و استحکام بالایی دارد و نصب آن در مکان های نامناسب می تواند باعث بروز مشکلات زیادی در ساختمان و بنای خانه ها شود. از مهمترین مزایای سنگ گرانیت، می توان به دوام و استحکام بسیار بالای آن اشاره کرد. به طور کلی، از تخته سنگ های گرانیتی به علت دوام و استحکام بالای آنها می توان در قسمت های مختلف ساختمان مانند آشپزخانه، حمام، دودکش، کف و حتی در نماهای خارجی ساختمان و محوطه سازی استفاده کرد. از این رو می توان کاربرد متنوع و گوناگون سنگ های گرانیت را یکی دیگر از مزایای سنگ گرانیتی در ساختمان سازی دانست.یکی از معیار ها و فاکتور های مهم در انتخاب انواع سنگ های طبیعی در ساختمان سازی و به خصوص در سرویس های بهداشتی و آشپزخانه ها، ضد آب بودن سنگ است. اگر به دنبال یک سنگ ضد آب برای خانه خود هستید، بهتر است در خرید سنگ گرانیت سرمایه گذاری کنید.به طور کلی، گرانیت یک ماده مقاوم در برابر حرارت است که به راحتی تغییر شکل نمی دهد و نمی شکند. برای همین سنگ گرانیت برای قسمت های از خانه که در برابر تابش مستقیم حرارت و گرما قرار می گیرد، مانند کنار اجاق گاز بسیار مناسب و مطمئن است. قرار دادن قابلمه یا ماهیتابه داغ به طور مستقیم روی سنگ های گرانیتی، باعث آسیب و ساییدگی آنها نمی شود. زیرا گرانیت می تواند گرما را بدون آسیب یا ضعیف شدن تحمل کند.با تمام مزایای سنگ گرانیت که در این مقاله به آن اشاره شده، کاربرد آن در ساختمان سازی معایبی هم دارد که از مهمترین آنها می توان به قیمت سنگ گرانیت و هزینه نصب آن اشاره کرد. قیمت سنگ گرانیت نسبت به سایر سنگ های طبیعی بسیار گران تر بوده و نحوه نصب آن سخت و تا حدودی مشکل است. سایر معایب سنگ گرانیت، عبارتند از:

متخلخل بودن سنگ گرانیت
اکثر سنگ های گرانیتی دارای سوراخ و ترک های متعددی هستند که همین وضعیت در برخی شرایط ممکن است کیفیت سنگ را تحت تاثیر قرار دهد. در صورتی که سنگ های گرانیتی به درستی آب بندی نشوند، ممکن است آب و رطوبت اطراف را جذب کنند و همین امر در طولانی مدت منجر به لکه دار شدن سنگ گرانیتی شود. حتی در صورت عدم آب بندی مناسب و صحیح احتمال نفوذ باکتری در منافذ سنگ گرانیتی وجود دارد. پس بهتر است برای پیشگیری از بروز این معایب سنگ گرانیت، آن را به موقع و درستی آب بندی کنید.
محدودیت در انتخاب رنگ
یکی دیگر از معایب سنگ گرانیت این است که تخته سنگ های آن در رنگ های متنوع و مختلفی وجود ندارند و شما در انتخاب رنگ تخته سنگ های گرانیتی محدودیت دارید.

وزن سنگین و زیاد
سنگ های گرانیتی معمولا وزن بسیار بالایی دارند و سنگین هستند که همین مسئله تا حدودی کاربرد و نحوه استفاده از آنها را سخت می کند.

طولانی بودن زمان نصب آن
از آنجایی که نصب سنگ گرانیت در هر قسمتی از ساختمان نیاز به ملات کاری دارد، زمان نصب آن ممکن است نسبت به سایر سنگ های ساختمانی کمی طولانی باشد و همین موضوع می تواند مدت زمان پروژه ساختمانی و طراحی دکوراسیونی با سنگ گرانیت را کمی طولانی تر کند.

سنگ گرانیت چقدر عمر می‌کند؟

سنگ های گرانیتی به دلیل دوام و طول عمر خود شناخته شده اند. آنها به دلیل خواص سایش سخت و مستحکم خود یک انتخاب محبوب برای ساخت و ساز هستند. سنگ های گرانیتی از ماگمای مذاب تشکیل می شوند که در اعماق پوسته زمین سرد و جامد می شوند. این بدان معنی است که آنها فوق العاده قوی و مقاوم در برابر سایش و پارگی هستند. یکی از دلایل ماندگاری سنگ های گرانیت این است که در برابر آسیب های ناشی از گرما، رطوبت و شرایط آب و هوایی شدید مقاوم هستند. همچنین در برابر خط و خش و ضربه مقاوم هستند و برای مکان های پرتردد مانند آشپزخانه و حمام به گزینه ای ایده آل تبدیل می شوند. سنگ های گرانیت هزاران سال است که مورد استفاده قرار می گیرند و برخی از قدیمی ترین سازه های جهان مانند اهرام مصر و استون هنج در انگلستان از گرانیت ساخته شده اند. این نشان دهنده دوام و طول عمر آنها است. با مراقبت و نگهداری مناسب، سنگ های گرانیت می توانند قرن ها دوام بیاورند.
در حالی که سنگ های گرانیت فوق العاده قوی هستند، برای حفظ بهترین ظاهر خود نیاز به نگهداری دارند. تمیز کردن منظم با مواد شوینده ملایم و آب گرم، همراه با آب بندی هر چند سال یکبار، به حفظ ظاهر سنگ و جلوگیری از آسیب دیدگی کمک می کند.

کلام آخر
در نتیجه، سنگ های گرانیت ماده ای با دوام و ماندگاری طولانی هستند که می توانند آزمایش زمان را تحمل کنند. با مراقبت و نگهداری مناسب، آنها می توانند قرن ها دوام بیاورند و آنها را به سرمایه ای ارزشمند برای هر ساختمان یا پروژه ساختمانی تبدیل کنند.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.